3 φλ. (500γρ.) γλυκά του κουταλιού ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
1/3 φλ. (100γρ.) φοινίκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. (70γρ.) σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
1/3 φλ. (80γρ.) χρυσόμηλα (βερίκοκα) αποξηραμένα ψιλοκομμένα
2/3 φλ. (120γρ.) αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
2/3 φλ. (80γρ.) καρυδόψιχα χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια (6γρ.) κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι (2γρ.) μοσχοκάρυδο
1 κοφτό κουταλάκι (2γρ.) γαρίφαλο
1 κουταλάκι (2 γρ.) τζίντζερ
1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
½ φλ. (80γρ.) καστανή ζάχαρη
½ φλ. (170γρ.) έψημα (πετιμέζι)
½ φλ. (130ml) χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. (125ml) κουμανταρία
½ φλ. (115ml) κονιάκ
1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κύβους
1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) μαγειρική σόδα
2 1/3 φλ. (350γρ.) αλεύρι Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής (Self-Raising)
3 αυγά (Μ) ελαφρώς χτυπημένα
1 ½ κουταλάκι (3γρ.) στιγμιαίο καφέ
Για το στόλισμα
μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερίκοκο)
ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σιουσιούκο
αστεροειδή γλυκάνισο, κανέλα